قاصدک شمس توس دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, :: 14:17 :: نويسنده : آمنه
آیا میدانید خرس های قطبی تا ۱۰دقیقه میتوانند زیر آب بمانند؟ آیا میدانیدهمه ی خرس های قطبی دست چپ اند و با دست چپ شکار میکنند؟ آیا میدانید خرس های قطبی تمام زندگی خود را روی یخ های قطبی به سر میبرند و اگر یخ های قطب ذوب شوند نسل خرس های قطبی منقرض میشود؟ آیا میدانید فوک ها غذای خرس های قطبی هستند؟ آیا میدانید با ذوب شدن یخ های قطبی منبع آب شیرین زمین از بین میرود و تمام مجمع الجزایر هاو بندرها به زیر آب میروند؟ آیا میدانید فوک ها تنها موجوداتی هستند که قادرند تا اعماق اقیانوسها بروند؟
خرس قطبی چگونه جانوری است؟
![]()
خرس قطبی فقط در قطب شمال زندگی می كند و بیشتر عمرش را روی یخهای شناور می گذراند. این حیوان بزرگترین جانور گوشتخوار خشكی و بزرگترین عضو خانواده خرسهاست و با سرمای اقیانوس منجمد شمالی به خوبی سازگار شده است. این حیوان بین 4 تا 8 سالگی بالغ و آماده تولید مثل می شود و هر بار یك تا سه توله به دنیا می آورد و 25 تا 30 سال عمر می كند. غذای خرس را بیشتر ، خوكهای دریایی تشكیل می دهند. اما گاهی پستانداران دیگر، تخم پرندگان، لاشه های افتاده بر ساحل و سبزیها را نیز می خورد. بویایی خرس قطبی بسیار قوی است به طوری كه می تواند بوی لاشه نهنگ یا خوك مرده را از 30 كیلومتری احساس كند. رنگ خرس قطبی ، سفید شیری است و بینی و دهان و چشمانش سیاه هستند. در یك روز آفتابی با یك دوربین معمولی از فاصله 10 كیلومتری می توان بینی او را دید و اگر او را در جایی غیر از قطب نگهداری كنند، رنگ موهایش كم كم خاكستری می شود.
![]()
خرس قطبی نرِ بالغ حدود 260 سانتیمتر قد و 450 كیلوگرم وزن، و ماده آن حدود دو متر قد و 250 كیلوگرم وزن دارد. جالب این است كه توله ی او هنگام تولد چندان بزرگتر از یك موش صحرایی نیست و فقط حدود نیم كیلوگرم وزن دارد. توله های خرس قطبی دندان ندارند و پوستشان بدون مو است و به مراقبت مداوم مادرشان نیازمندند. آنها پس از سه ماه كه برای نخستین بار از لانه شان بیرون می آیند حدود 13 كیلوگرم وزن پیدا كرده اند. شیر خرس قطبی 9 برابر از شیر گاو چربتر است و سبب رشد سریع توله ها می شود. خرس قطبی شناگر ماهری است و می تواند با سرعت 10 كیلومتر در ساعت شنا كند. موهای میان تهی خرس قطبی او را در شنا كردن و همین طور در برابر سرمای قطب كمك می كند. خرس قطبی در شكار خوك آبی مهارت خاصی دارد. او می گردد و سوراخی را كه خوك برای رفتن به داخل آب روی یخ ایجاد كرده پیدا می كند و بعد با حوصله منتظر می ماند تا خوك برای نفس كشیدن به سوراخ برگردد . در این موقع به راحتی او را شكار می كند. لازم به ذكر است كه بومیان قطب شمال از پوست و گوشت خرس قطبی استفاده می كنند.
سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, :: 14:34 :: نويسنده : آمنه
پاورپوینت “ زندگی مورچه ها”فایل پاورپوینت “ زندگی مورچه ها ” جهت دانلود بر روی لینک های زیر کلیک کنید :
پاورپوینت “ زیبایی ریاضیات ”فایل پاورپوینت “ زیبایی ریاضیات ” جهت دانلود بر روی لینک های زیر کلیک کنید :
پاورپوینت “ فناوری اطلاعات و نقش آن در کسب و کارهای امروزی ”فایل پاورپوینت “ فناوری اطلاعات و نقش آن در کسب و کارهای امروزی ” جهت دانلود بر روی لینک های زیر کلیک کنید :
مقدمات زبان++ Cید :جهت دانلود فایل پاورپوینت “ مقدمات زبان++ C ” بر روی لینک های زیر کلیک کن
پاورپوینت “ نورشناسی ابن هیثم ”جهت دانلود بر روی لینک های زیر کلیک کنید :
پاورپوینت “ حشرات در قرآن واحادیث ”فایل پاورپوینت “ حشرات در قرآن واحادیث ” جهت دانلود بر روی لینک های زیر کلیک کنید :
یک شنبه 7 آبان 1391برچسب:, :: 14:38 :: نويسنده : آمنه
- بوته چای جزو معدود گياهانی است که به دليل وجود سموم فراوان در بافت آن، در طبيعت هيچ آفت جدی به جز انسان ندارد! مزارع اين گياه نياز به سمپاشی ندارند و هيچ چرنده، پرنده، حشره و ... به آن نزديک نمی شود. اگر در بين علوفه چهارپايان (هر نوع که باشند) حتی کمی برگ چای باشد، حيوان به محض جويدن آنها را از دهانش بيرون می ريزد 2- در بسياری از مناطق کشاورزی، براي آن که احشام و ساير حيوانات به مزارع و کشتزارهای مختلف نزديک نشده و زراعت را خراب نکنند، اطراف آنها را بوته چای می کارند. حيوانات با مشاهده بوته چای به مزرعه نزديک نمی شوند!
3- اولين وارد کننده تخم اين گياه به ايران در اوايل دوره قاجار انگليسی ها بودند که با همکاری عناصر خودفروخته اي در دربار قاجار، کشت اين گياه و نوشيدن دم کرده آن را در ايران رواج دادند. واقعيت آن است که حکمای ايران زمين از چند هزار سال قبل با اين گياه آشنایی داشته و به خوبی می دانستند که اين گياه ارزش غذایی نداشته، بلکه مصرف غير دارویی آن مضر است.
4- موادی که در اصطلاح علم شيمی ساختار مولکولی حلقوی دارند (مواد آروماتيک) سرطان زا هستند. «پلی فنول» يکی از مواد آروماتيک است که چای هم اين ماده را دارد. فنول چيست؟ فنول يک ماده دارای ترکيبات حلقوی است که بر روی پوست، کبد و سيستم گوارش اثرات نامطلوبی می گذارد. جالب اينجاست که قريب به اتفاق مواد معطر شيميایی که در کارخانجات به چاي اضافه می کنند هم جزء مواد آروماتيک و سرطان زا هستند! (گل بود به بلبل هم آراسته شد!!)
5- مصرف چای (خصوصاً پس از غذا که سال هاست عادت بسياری از ايرانيان شده است) جلوي جذب آهن معدنی موجود در غذاها توسط بدن را می گيرد که در نتيجه منجر به بروز بيماری کم خونی مزمن در مصرف کنندگان می شود. چای دارای ترکيباتی به نام تانن است که مزه تلخ چای را ايجاد مي کند. تاننها با آهن، ايجاد رسوب مي نمايند و اين رسوب به دليل درشتی ملکول و سنگينی، غير قابل جذب توسط بدن است. لذا در صورتی که غذای مصرفی دارای آهن بوده و بلافاصله بعد از آن چای مصرف شود، از جذب آهن آن جلوگيری می کند. فراموش نکنيد که عارضه کم خونی خود باعث ده ها بيماری ديگر در بدن می شود.
6- همان گونه که گفته شد چای دارای ماده اي است به نام تانن. اين ماده بسيار مدرر است و به همين خاطر مايعات بدن را دفع کرده و پلاسما غليط می شود. آنزيم ها در پلاسمای غليظ نمی تواننند فعاليت کنند و به همين خاطر مواد زاید در بدن انبار شده و موجب بيماری های گوناگون مي شود. ضمناً تانن موجب فعاليت بيش از حد سلول های اپيتليال کليه شده و کليه را به مرور از کار می اندازد!
7- گياه چای داراي ماده ای است به نام اگزاليک اسيد، که مسموم کننده بوده و اختلالات متابوليسمي ايجاد می کند. اين ماده در کليه رسوب کرده و سنگ های کليوی اگزاليک را موجب می شود.
8- مصرف زياد چای دندان ها را لك دار و سياه می كند.
9- چاي ترشح اسيد معده را تحريک مي كند و همچنين به دليل ماهيت اسيدی خود، در بروز زخم معده مؤثر است.
10- در هر فنجان چاي بين 60 تا 75 ميلی گرم «کافئين» وجود دارد که LDL خون را افزايش مي دهد و عاملی می شود برای انفارکتوس های قلبی و مغزی، ولی البته آرام بخش است و در دراز مدت اعتياد ايجاد می کند!
11- به دليل وجود مقدار زيادی از ماده کافئين در چای، براى عده اى باعث تحريك اعصاب و يا تپش قلب می شود. همچنين نوشيدن چاى پررنگ براى خانم ها احتمال ابتلا به سرطان سينه را افزايش مى دهد.
12- ماده آرام بخش ديگری در چای وجود دارد به نام «تئين» که محرک سيستم اعصاب سمپاتيک است و موجب افزايش ترشح آدرنالين می شود. تئين موجب کاهش مقدار منيزيم داخل سلول ها می شود. منيزيم ماده ای است که در سلول قرار دارد تا با انواع سرطان ها مبارزه کند و با نوشيدن چای اين ماده مفيد از بدن خارج می شود.
13- به نظر شما چرا اغلب افراد چای خور جدی، هنگامی که تصميم به ترک چای می گيرند با علایمی مشابه با علایم معتادان مواد مخدر در هنگام ترک مواد مذکور (همچون سردرد، بی خوابی، بی حوصلگی، آشفتگی روحی و ...) مواجه می شوند؟! آيا اين موضوع که ادعا شده است سال هاست توليد کنندگان چای در کشورهای خارجی براي حفظ مشتريان خود به چای مواد افزودنی مضر و اعتيادآوری اضافه می کنند قابل اعتنا نيست؟
14- چند نفر معتاد به مواد مخدر را می شناسيد که سيگاری نباشند؟ و چند نفر سيگاری را می شناسيد که چای خورهای قهاری نباشند؟! چای به دليل مواد افيونی طبيعی که در خود داشته و مواد شيميایی که در فرآيند توليد توسط بسياری از توليدکنندگان به آن اضافه می شود، مقدمه ای براي آمادگی بدن جهت پذيرش انواع اعتيادها به مواد مضر ديگر است.
15- اگر دقت کنيد قريب به اتفاق مواد سمی در طبيعت دارای طعم تلخ می باشند. شايد پروردگار مهربان با اين گونه خلقت خواسته است به موجودات هشدار دهد که چه موادی خوراکی نيستند و بايد از آنها پرهيز کنند. چاي يکی از تلخ ترين گياهان موجود در طبيعت است که البته با روش های مختلف سعی در کاهش اين تلخی و صد البته عادت دادن ذایقه مردم به آن دارند.
16- همه اين ها که گفته شد برای چای سبز که خشک شده سريع برگ سبز چای می باشد صادق است. چای سياه که دم کرده مضرتری از چای سبز است با انبار کردن برگ سبز چای در مکان های گرم، پوسيده شدن و تخمير اين برگ ها، تغيير رنگ آنها به قهوه ای و سياه (مشابه عملی که باغبانان در وسط باغ با بر روی هم تلنبار کردن برگهای درختان انجام می دهند تا پوسيده شده و تبديل به کود گردند)، سپس خشک کردن اين برگهای پوسيده بدست می آيد!
17- بدتر از چای سبز و چای سياه، چای هاي جديد طعم داری هستند که دارای اسانس های شيميایی مختلف بوده و تمامی مضرات دو نوع چای قبلی را دارند بعلاوه مضرات مواد شيميایی عطری و طعم دهنده های مصنوعی! (هرچه خوبان همه دارند آن يک جا دارد!!)
18- يکی از موارد مرسوم در جامعه ما (خصوصا در مراسم، جشن ها، سمينارها و ...) مصرف بسياری از نوشيدنی ها در ليوان های يک بار مصرف پلاستيکی است. اين ظروف به خصوص در مجاورت با نوشيدنی های داغ به سرعت مواد فوق العاده سمی و خطرناک نفتی را آزاد می کنند. برای امتحان می توانيد در يکی از اين ليوان ها چای داغ بريزيد و چند دقيقه ای کنار بگذاريد تا سرد شود. خواهيد ديد که پرده ای از مواد نفتی روی آن می بندد!
19- در انواع چای هاي بسته ای (معروف به Teafix يا Lipton)، ضايعات/ته مانده های چای که قابل ارایه به شکل عادي نيستند در بسته های کاغذی که براي جلوگيری از وارفتن آنها در آب جوش، پروسه های شيميایی مختلفی روی آنها انجام شده و آغشته به انواع مواد مضر هستند قرار می گيرند. پاره ای از مواد شيميایی موجود در کاغذ مذکور در آب جوش حل شده و وارد بدن مصرف کننده می شوند!
20- ابو علي سينا (نابغه ایرانی در طب ) در طب سنتی از چای به عنوان ماده ی پست غذایی نام می برد و از آن فقط برای مصارف درمانی در شرايط خاص استفاده می كرده است.
21- ممکن است عليرغم خواندن موارد فوق به دليل تبليغات زيادی که در قالب مقالات و اخبار مختلف شبه علمی به خورد جامعه داده می شود، هنوز باور نکرده باشيد که مصرف اين نوشيدنی همه جا تا اين حد مضر است. بسياري می پرسند که اگر واقعاً چای مضر است پس چرا اين قدر در رسانه ها از آن تعريف شده و در همه جا مصرف می شود؟ پاسخ آن است که اولاً ما نفي نمی کنيم که چای فوايد اندکی نيز دارد، اما این فواید قابل مقايسه با مضرات فراوان آن نيستند. مانند شراب و قمار که در آنها منافعی هست، اما ضررهای آنها بسيار بيشتر است. ثانياً فراموش نکنيد که تجارت چای گردش مالی ميلياردی در سراسر جهان دارد. به نظر شما مافياها و کارتل های تجاری بزرگی که از اين راه منافع و سود سرشاری می برند به اين راحتي اجازه می دهند که حقايق برای مردم آشکار شوند؟! فراموش نکنيد که در اوايل قرن بيستم شرکت های سازنده سيگار و دخانيات به پاره ای از دانشمندان بی وجدان مخفيانه پول می دادند تا مقالات به ظاهر علمی در رد خطرات دخانيات و حتی طرح فوايد استفاده از آن نوشته و در مجلات معروف علمی آن زمان چاپ کنند. اسناد اين تبانی های بزرگ و کثيف در اواخر قرن بيستم منتشر شد، يعنی زمانی که همه ذينفعان ماجرا مرده بودند و مضرات بلای خانمانسوز دخانيات بر همه آشکار شده بود! دور از واقعیت نیست که گفته شود مشابه چنين اتفاقاتی در زمانه ما هم برای چای، موبايل، نوشابه، سوسيس، کالباس و ساير موارد مشابه رخ می دهد و اين ما هستيم که بايد عقلمان را قاضی کرده و سلامتی خود و اطرافيانمان را فدای مطامع مادی عده ای از خدا بی خبر نکنيم.
22- بعضي می پرسند اگر مصرف چای اين قدر مضر است چرا خداوند آن را آفريده است؟! پاسخ ساده است: خداوند حکيم هيچ موجودی را در عالم بدون دليل و حکمت خلق نکرده است، اما اين به معنی آن نيست که هرچه آفريده شده خوردنی و دارای ارزش غذایی است!! بوته چای يکي از بهترين گياهانی است که می تواند هوا را از انواع آلودگی ها پاک کرده و حجم زيادی اکسيژن توليد کند. دليل آن که هوای مزارع چای بسيار مطبوع است نيز همين واقعيت می باشد.
در حقيقت بشر امروز اگر عاقلانه فکر کند بايد به جای خوردن برگهای چای، بوته آن را به عنوان يک تصفيه کننده عالی هوا در سرتاسر معابر شهرها بکارد. شايد يک دليل ديگر برای آن که مصرف خوراکی چای مضر است همين باشد که اين گياه سموم موجود در هوا را به خود جذب می کند! همچنين به دليل اين که گياه چای اسيدی است، ماده ضد عفوني کننده خوبی می باشد. لذا براي شستشوی چشم های عفونی و لثه های عفونی مفيد است. در طب سنتی برای درمان چشم عفونی شده نوزادان در عوض انواع و اقسام داروهای شيميایی و آنتی بيوتيک های دارای اثرات مضر جانبی فراوان، با استفاده از آب جوشانده چای چشم نوزاد را طی چند نوبت شستشو می دهند.
23- اگر می پرسيد که چه بايد کرد، عرض می کنم: اولاً اطلاع رساني وسيع در بين همه آنها که دوستشان داريم. ثانياً رواج ده ها دم کرده طبيعی خوش طعم، مفيد و باصرفه که جانشينان بسيار مطلوبی براي چای مضر هستند در سطح جامعه (براي شروع از خانه خود و نزديکانتان شروع کنيد).
به عنوان مثال می توانيد به تناوب از جوشانده بادرنج بويه (گياه مورد علاقه زنبور عسل )،دم کرده برگ گياه به ليمو (گياهی با برگ های شبيه نعنا، با شربت به ليمو اشتباه نکنيد)، دم کرده ميوه نسترن، دم کرده گل گاوزبان، دم کرده بابونه، جوشانده تخم گشنيز (به صورت آسيا شده)، دم کرده پونه، دم کرده زنجبيل، دم کرده زيرفون، دم کرده برگ تيول و ... ده ها جوشانده و دم کرده طبيعی و مفيد ديگر استفاده کنيد.
چای یکی از نوشیدنیهای مورد علاقهی ما ایرانیهاست. طعم آن دلچسب است و در عین حال خواص زیادی هم دارد. اما در مورد چای حرف و حدیثهایی وجود دارد مثل این که باعث سوزش معده میشود، نباید بیش از یک دقیقه دم بکشد وگرنه خواصش از بین میرود، به اندازهی قهوه کافئین دارد و غیره. در این مطلب قصد داریم واقعیت خواص چای را با شما در میان بگذاریم. با ما همراه باشید.
چای باعث سوزش معده میشود
شنبه 6 آبان 1391برچسب:, :: 20:46 :: نويسنده : آمنه
ابوریحان بیرونی
![]()
ابوریحان بیرونی ( 440-362 ه ق ) ریاضیدان ، اختر شناس ، پژوهشگر تاریخ و جغرافیدان ایرانی است . نامش ابوریحان محمد و نام پدرش احمد بود ، و چون در بیرون ناحیه خوارزم به دنیا آمد به ابوریحان بیرونی شهرت یافته است . دوران كودكی را در خوارزم گذراند ، در كودكی برای یك دانشمند یونانی نمونه های گیاهان و دانه ها و میوه ها را گرد می آورد از همان زمان به مطالعه ی طبیعت علاقه مند شد . دانش اختر شناسی ( نجوم ) و ریاضی را نزدابونصر عراق كه از دانشمندان نامدار آن زمان بود آموخت . بیرونی جوان ، بسیاری از دانش های زمان خود را در خوارزم فرا گرفت ، در آن زمان خوارزم مركز دانشمندان نامدار آن زمان بود . ابن سینا ، پزشك و فیلسوف بزرگ ایرانی نیز در این هنگام در خوارزم زندگی می كرد . این دو دانشمند جوان درباره ی علوم طبیعی گفتگوهایی داشتند ، این گفتگوها نشان می دهد كه شیوه ی مطالعه بیرونی درباره ی پدیده ها ی طبیعت از آغاز جوانی ، بیشتر براساس مشاهده و تجربه بوده است . بیرونی ، بیست و پنج ساله بود كه از خوارزم به خراسان و از آنجا به ری و طبرستان ( مازندران كنونی ) و جرجان كه شهری نزدیك گنبد قابوس امروزی بوده است ، رفت . در جرجان مدتی در دستگاه قابوس وشمگیر ، امیر دانش دوست زیاری به سر برد ؛ كتاب " آثارالباقیه " را در آنجا نوشت ، در این هنگام بیست و هشت ساله بود . قابوس وشمگیر ابوریحان را به وزارت دعوت كرد ، اما او نپذیرفت و چند سال بعد به خوارزم بازگشت . محمود غزنوی ، در نخستین سال های قرن پنجم هجری ، خوارزم را تصرف كرد و از چند تن از دانشمندان ، از جمله بیرونی ، خواست كه به غزنه بروند . بیرونی به غزنه رفت و تا پایان عمر در دستگاه غزنویان ماندگار شد . چند بار سفرهای كوتاهی به وطن خود ، خوارزم كرد در بیشتر جنگ های سلطان محمود غزنوی در هند همراه او بود مقصود بیرونی از این سفرها ، آشنایی با فرهنگ ملت هند بود ، بیرونی سیزده سال در هند به پژوهش پرداخت . زبان سانسكریت یعنی زبان قدیم و مقدس هندیان را فرا گرفت و اثر پرارزش خود تحقیق ماللهند را تألیف كرد . از نوشته های بعضی از كتاب های كهن چنین بر می آید كه رابطه ی بیرونی با محمود غزنوی سلطان متعصب و كشور گشا خوب نبوده چراكه تیزهوشی و دانایی و حقیقت دوستی بیرونی ، سلطان محمود را خشمگین می كرده است . پس از مرگ محمود ، بیرونی كتاب " قانون مسعودی " را به نام پسر او مسعود غزنوی تألیف كرد .
![]()
آثار ابوریحان آثار بیرونی درباره ریاضی اخترشناسی ، فیزیك ، گیاهشناسی ، زمین شناسی ، جغرافیا ، كانی شناسی ( شناخت مواد معدنی ) و تاریخ و تقویم ملت هاست . بیرونی در آثار الباقیه ، با دقت علمی ، درباره ی تقویم و گاهشماری عربی ، فارسی ، عبری و یونانی بحث كرده و رویدادهای سیاسی و اجتماعی را با شرح تمدن ها و آداب و رسوم مردم در هم آمیخته است . بیرونی در این كتاب به بسیاری از باورهای همگان درباره پدیده های طبیعی اشاره كرده و آنها را از نظر علمی و تجربی مورد بررسی قرار داده است برای نمونه مردم می گفتند كه روز شانزدهم دی ماه هر سال همه آب های شور زمین به مدت یك ساعت شیرین می شود بیرونی این باور مردم را رد كرده و نوشته است چنین چیزی ممكن نیست ، خاصیت آب تنها بستگی به زمینی دارد كه آب بر آن جاری است یا در آن انباشته شده است . بیرونی در همین كتاب ، نخستین بار علت پدید آمدن چاه ها و چشمه هایی را كه آب از آنها بالا می جهد شرح داده است . دانشمندان غربی ، قرن ها بعد به این موضوع پی بردند و درباره ی این گونه چشمه ها و چاه ها ( چاه آرتزین ) توضیح علمی دادند . بیرونی در مدتی كه در هند بود چند كتاب با ارزش درباره ریاضی ، فلسفه و پزشكی از سانسكریت به عربی ترجمه كرد ، طول و عرض جغرافیایی بعضی از شهرها و مناطق مختلف هند را با روش اختراعی خود و استفاده از هندسه و مثلثات به دست آورد . كتاب " تحقیق ماللهند " ، تألیف بیرونی جامع ترین كتاب عصر قدیم درباره تاریخ فلسفه ، سنت ها و اوضاع احتماعی هند است . كار بیرونی برای نوشتن این كتاب ، بسیار دشوار بوده است . او گذشته از آموختن زبان سانسكریت ، كوشش بسیار در جمع آوری كتب هندیان كرد . دانشمندان هندی از ترس سپاه غزنوی رو نشان نمی دادند . بیرونی همه جا در جستجوی این دانشمندان بود تا با آنها گفتگو كند ، می خواست به یاری آنها دشواریهایی را كه در فهم نوشته های بعضی از كتابهای هندیان برایش پیش آمده بود از میان بردارد ، بیرونی درباره روش تألیف ماللهند می نویسد : " من كتاب را نوشتم بی آنكه بهتان و نسبت دروغ بر هندیان ببندم . گفته ها و عقیده های آنها را نقل می كردم اگر این سخنان در نظر مسلمانان ناخوش بیاید به آنها می گویم كه این عقیده آنهاست زیرا این كتاب كتاب بحث و ستیزه جویی نیست تا در آن به رد كردن عقیده آنها بپردازم ، من می خواهم عقیده هندوان را چنانكه هست بیان كنم و شباهت های آن را با ملت های دیگر نشان بدهم . بیرونی در كتاب ماللهند منبع خبرها و كتابهایی را كه از آنها استفاده كرده است نام می برد و قسمتی از متن اصلی را در نوشته خود می آورد تا خواننده گفته او را صحیح بداند . " بیرونی در كتاب قانون مسعودی بسیاری از عقیده های گذشتگان را درباره نجوم بررسی كرد و حركت زمین به دور خورشید را امكان پذیر دانست ، بر این اساس محیط كره زمین را اندازه گیری كرد و نشان داد كه پدیده هایی مانند شب و روز را با فرض حركت زمین به دور خورشید ، می توان توضیح داد ، او نخستین دانشمند مشرق زمین است كه درباره حركت زمین به دور خورشید سخن گفته است . پژوهش درباره خاصیت روش استخراج و وزن مخصوص فلزها و سنگ های گرانبها از كارهای برجسته این دانشمند است . بیرونی برای به دست آوردن وزن مخصوص فلزها و سنگهای گرانبها از دستگاههایی كه بسیار استادانه ساخته شده بودند استفاده می كرد . با این دستگاه ها امكان داشت ، حجم آبی را كه بر اثر انداختن جسمی در آن جابه جا می شود اندازه گرفت . بیرونی با این روش ، توانست وزن مخصوص هجده فلز و سنگ گرانبها را به دست بیاورد . وزن مخصوص هایی كه بیرونی به دست آورده بود به آنچه امروز دانشمندان به دست می آورند بسیار نزدیك است . مثلا بیرونی وزن مخصوص طلا را نوزده و وزن مخصوص سنگ لاجورد را 91/3 معین كرد . وزن مخصوص این مواد را امروز به ترتیب 3/19 و 91/3 معین كرده اند . بیرونی یك كتاب به زبان فارسی به نام " التفهیم " ، نوشته است در این كتاب برای همه اصطلاح های نجومی كه در آن زمان به زبانی عربی بود ، برابرهای فارسی آورده است . بیرونی با نوشتن این كتاب راه را برای به كار گرفتن واژه ها و اصطلاح های علمی در زبان فارسی باز كرد . او كوشید تا موضوع های دشوار دانش اختر شناسی را برای ایرانیانی كه با زبان عربی آشنا نبودند توضیح دهد . بیرونی در زمینه ادبیات و نقد علمی نیز استاد بود ، برخی از آثار محمدبن زكریای رازی دانشمند و پزشك ایرانی را بررسی و نقد كرد . شش داستان نوشته است كه یكی از آنها افسانه عاشقانه وامق و عذرا بوده است این شش داستان كه ریشه های هندی و ایرانی داشته اند امروز در دست نیستند ؛ البته بیرونی این نوع آثار خود را جدی نمی گرفت و آنها را نوعی سرگرمی می دانست . بیرونی ، در 77 سالگی در غزنه درگذشت .
پنج شنبه 4 آبان 1391برچسب:, :: 15:25 :: نويسنده : آمنه
عمر عقاب از همه پرندگان نوع خود درازتر است دنیای اطراف ما انسان ها پراست از رنگ های مختلف. رنگ های گرم، سرد، تیره، روشن، رنگ هایی که تاثیری شگفت در زندگی و حالات روحی و روانی و حتی جسمی ما دارند اما آیا تاکنون فکر کرده اید اگر ما هم مانند برخی از حیوانات دنیا را یکسره سیاه و سفید می دیدیم، چه اتفاقی می افتاد و این امر چه تاثیری در زندگی ما داشت؟
در این کره خاکی هستند تعداد بسیار کمی که دنیا را سیاه و سفید و خاکستری می بینند و هستند کسانی که یکی دو رنگ را نمی توانند تشخیص دهند. بیماری این افراد تحت عنوان کوررنگی معروف است که به دلیل بار منفی این اصطلاح پزشکان از اصطلاح نقص دید رنگ استفاده می کنند.
● گیرنده های نوری مخروط ها و میله ها
گیرنده های نوری شبکیه به دو دسته تقسیم می شوند؛ مخروط ها و میله ها. این نامگذاری بر اساس شکل تقریبی مقطع عرضی این گیرنده ها زیر میکروسکوپ انجام شده است. میله ها مسوول بینایی ما در شب هستند و مخروط ها بینایی رنگی در روز را تامین می کنند.
بیش از صد میلیون گیرنده در شبکیه وجود دارد. این گیرنده ها از بعضی جهات شبیه موهایی هستند که به عنوان گیرنده صوت در گوش کار می کنند اما یک تفاوت عمده بین آنها وجود دارد؛ مخروط ها و میله ها در چشم توزیع شده اند و این به مغز کمک می کند تا موقعیت اشیا را نسبت به هم به سادگی درک کند. در صورتی که برای تشخیص موقعیت منبع صوت با استفاده از گوش، به پردازش پیچیده تری نیاز است.
سلول های مخروطی در درک رنگ ها نقش مهمی برعهده دارند.
به طور کلی سه نوع سلول های مخروطی به سه گروه اصلی تقسیم می شوند که هرکدام از آنها به یک نوع رنگ اصلی (قرمز، سبز و آبی) پاسخ می دهند. در افرادی با بینایی سالم هر سه نوع این سلول ها فعال هستند و آنها می توانند در کنار تشخیص این سه رنگ اصلی تمام طیف رنگی را تشخیص دهند.
در داخل گیرنده های نوری چشم یک ماده شیمیایی وجود دارد که نسبت به تغییرات نور حساس است. این ماده را «رنگدانه بصری» می نامند. هرکدام از این رنگدانه ها نسبت به طول موج خاصی حساس هستند. گیرنده های نوری چشم نسبت به طول موج های ۴۰۰ تا ۷۰۰ نانومتر( تقریبا) واکنش نشان می دهند. میله ها و هر کدام از سه نوع مخروطی که در چشم ما قرار دارد رنگدانه خاص خود را دارند و در نتیجه هر کدام نسبت به طول موج خاصی عکس العمل نشان می دهند. این عکس العمل متفاوت، اساس بینایی رنگی ماست.
● این چه رنگی است؟
کسانی که دچار نقص دید رنگ هستند، قادر به تشخیص برخی از رنگ ها نیستند. این امر مربوط به فقدان یک گروه از سلول های مخروطی گیرنده رنگ در چشم است.این ناهنجاری در مردها ۸درصد و در زن ها خیلی کمتر یعنی ۵/۰درصد است. اختلال دید رنگ ارثی است و همراه با فقدان ژن های مخصوص در کروموزوم x به وجود می آید. در بررسی های جدید ژن مخروط حساس به آبی در کروموزوم y و ژن های دو مخروط دیگر روی کروموزومx قرار
گرفته اند.
کوری قرمز protanopia یا Daltonism و کوری سبز Deutranopia شایع ترین اختلال دید رنگ یا نوع کوررنگی است. کوررنگی نسبت به رنگ آبی و زرد بسیار کمیاب است، البته موارد نادری از کوری بنفش Tritanopia هم مشاهده شده است. افرادی که کوررنگی کامل دارند، دنیای اطراف خود را به رنگ خاکستری البته با درجات مختلفی از تیره و روشنی می بینند، در واقع دنیای فراروی آنها شبیه رنگ های موجود در یک عکس یا فیلم سیاه و سفید است. در تئوری یانگ هلمهولتز، کوری رنگ به نبود سلول های شبکیه ای حساس به قرمز یا سبز یا بنفش وابسته است.
جالب است بدانید این افراد اغلب از اختلال دید رنگ خود آگاه نیستند و گمان می کنند آنچه آنها از رنگ های طبیعت می بینند همان چیزی است که سایرین هم می بینند و دنیا به همین رنگ های قابل تشخیص برای آنها محدود می شود.
البته این امر اغلب برای آنها مشکل ساز نیست و اگر شغلی را که به تشخیص درست رنگ ها نیاز نداشته باشد برگزینند می توانند به راحتی و بدون مشکل زندگی خوب و بی دغدغه ای داشته باشند.
شغل هایی مانند خلبان، مهندس نساجی،نقاش، طراحی با رایانه و انیمیشن شغل خوبی برای این افراد محسوب نمی شود. جالب است بدانید در بین طیف افرادی که دچار نقص دید رنگ هستند و کسانی که به طور کامل رنگ ها را تشخیص می دهند، گروهی وجود دارد که به درجات مختلف دچار شدت و ضعف قدرت تشخیص هستند.
دکتر منصور میرصمدی، چشم پزشک در این زمینه می گوید: اگرچه اختلال نقص دید رنگ به خودی خود مشکلی را برای افراد ایجاد نمی کند اما باید توجه کرد که آیا این اختلال در رابطه با شغل آینده فرد مهم هست یانه؟ انتخاب برخی مشاغل مانند قالیبافی در صورت ابتلا به این اختلال مانع از پیشرفت در کار می شود و حتی در برخی از مشاغل مانند خلبانی ممکن است باعث ایجاد خطراتی برای سایرین شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به بررسی های انجام شده در زمینه شیوع این اختلال در تهران می گوید: طی بررسی حدود ۲۵۰۰ دانش آموز مقطع راهنمایی مشخص شد بیش از ۸ درصد پسرها و کمتر از نیم درصد دخترها به نقص دید رنگ مبتلا هستند که این آمار تفاوت چندانی با آمار جهانی ندارد.
در حال حاضر تست های مختلفی برای تشخیص کوررنگی وجود دارد که متداول ترین آنها تست ایشی هارا است. در این تست از تصاویری با رنگ های مختلف مانند سبز، آبی، قرمز، نارنجی و غیره به صورت دایره های ریز و درشتی که در نهایت عدد یا مسیری را نشان می دهد، استفاده می کنند.
ضعيت اوليه انسان پس از وقوع مرگ : :: روح چه مراحلي را بعد از فناي جسم طي مي كند :: دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 14:37 :: نويسنده : آمنه
گیاهان بسیار عجیب و دیدنی![]()
اسم این گیاهان هم مثل خودشان عجیب است. پس بهتر است وقتی با آنها آشنا میشویم، دنبال اسم تازه ای برایشان باشیم!
به من دست نزن! اگر به این گیاه دست بزنی چیز عجیبی میبینی؛ این که ظرف مدت چند ثانیه، برگهای گیاه پژمرده میشوند. اما ناراحت نباش! به محض این که گل احساس کرد خطری تهدیدش نمیکند، برگهایش باز شده و مثل روز اولش میشود. در واقع، این عمل یک جور مبارزه است تا حیوانهای علفخوار آن را نخورند. البته وقتی که هوا تاریک میشود، برای صرفهجویی در مصرف آب خودش را جمع میکند تا سطح تماس کمتری با هوا داشته باشد. پس میتوان اسمش را گذاشت: نازک نارنجی صرفه جو!
سنجاب جونده ای است نیمه اهلی ،این حیوان در کشورهای اروپایی جز حیوانات اهلی محسوب نمی شود ولی چند سالی است که نگهداری آن در ایران رایج شده است.در طبیعت با توجه به توانایی خود در بالا رفتن از درخت اغلب در جنگلها ودر سوراخهایی که خود در درخت ایجاد می نماید زندگی میکند.سنجابها گیاهخوار بوده ومیوه ها ودانه ها عمده غذای طبیعی آنها را تشکیل میدهند. سنجاب ارغوانی” اصطلاحی است که در زبان انگلیسی برای نشان دادن “گزینه بسیار مطلوبی که وجود ندارد” استفاده می شود. اکنون به نظر می رسد که “سنجاب ارغوانی” واقعاً وجود دارد. درحقیقت، یک زوج آمریکایی ساکن سواحل “جرسی” در پنسیلوانیا در باغ خانه خود سنجابی را به دام انداختند که به رنگ ارغوانی است. “کانی امرت” زمانی که همسرش “پرسی” را صدا زد تا یک مخلوق عجیب را به وی نشان دهد به چشمان خود اعتماد نمی کرد. پس از اینکه این زوج توانستند این حیوان را به دام اندازند از آن چند عکس گرفتند و به همسایگان خود نشان دادند تا آنها هم نظرشان را درباره رنگ عجیب این سنجاب بگویند. سپس، حیوان را آزاد کردند و اجازه دادند که به جنگل بازگردد. همچنین، این خانواده با دانشمندان تماس گرفتند و از آنان خواستند تا درباره اینکه چگونه یک سنجاب می تواند ارغوانی باشد توضیح دهند. پوست خز این جوندگان کوچک می تواند تنوع رنگی بسیاری شامل قرمز، خاکستری، قهوه ای، سیاه و حتی سفید (در موارد زالی) داشته باشد اما بی تردید توضیح درباره یک خز ارغوانی کمی دشوار است. براساس گزارش دیلی میل، درحقیقت هنوز به درستی مشخص نیست که این سنجاب چگونه به رنگ ارغوانی درآمده است اما این احتمال وجود دارد که کسی آن را رنگ کرده باشد. هرچند به نظر می رسد این رنگ یک دست تر از چیزی است که بتوان گفت با اسپری رنگ شده است. همچنین اگر این سنجاب در اثر بی احتیاطی داخل حوضچه رنگ یا ترکیبات شیمیایی می افتاد تاکنون زنده نمانده بود. “کریش پیلای”، استاد دانشگاه پنسیلوانیا توضیحی برای رنگ پوست خز این سنجاب ارائه کرد و گفت که به نظر می رسد این حیوان با رنگ “ارغوانی امپراتوری” رنگی شده است. این رنگ یک ترکیب بروم ارگانیک است که در میان جانوران نرم تن به وفور یافت می شود. این محقق با تائید بر اینکه این موقعیت اصلا برای این سنجاب خوب نیست خاطرنشان کرد که به نظر می رسد مقدار بروم در سیستم بدن این جونده بسیار بالا باشد.
دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 14:23 :: نويسنده : آمنه
مشخصات کلی : پرنده ، همهچیزخوار ، عمر اکثر این پرندگان در حیات وحش و طبیعت به ۶۰ سال هم میرسد. اندازه آنها بین ۳۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر و وزنشان حدود ۱۳۰ تا ۱۷۰۰ گرم است. بعضی از گونههای ماکائوها بالهای بزرگی دارند. در این بین ماکائویی موسوم به hyacinth که بزرگترین طوطی محسوب میشود بالهایی به طول ۱۲۷ سانتیمتر دارد.
این پرندگان از خانواده طوطیسانان ، بسیار زیبا و دارای رنگهایی درخشنده و جذاب هستند. این رنگآمیزی زیبا ماکائوها را برای زندگی در جنگلهای آمریکای مرکزی و جنوبی در میان پوشش سبز و رنگی گلها و میوهها سازگار کرده است. منقار قدرتمند این پرندگان به راحتی آنها را در شکستن و پاره کردن میوه ها و دانههای مختلف قادر ساخته است. همچنین ماکائوها را باید از توانمندترین پرندگان در گرفتن شاخ و برگها ، حرکت مابین و نشستن روی آنها دانست. ماکائوها پرندگانی باهوش و اجتماعی هستند که اغلب ، آنها را در دستجات ۱۰ تا ۳۰ تایی میتوان یافت. آنها با صداهای زیبای خود در داخل دستجات با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. بعضی از ماکائوها توانایی تقلید صدای انسان را هم دارند. ماکائوها شب میخوابند و صبح برای بدست آوردن غذا اعم از میوه ، دانههای مختلف ، حشرات و حتی حلزونها گاهی مسیرهای طولانی را پرواز میکنند. بعضی از گونههای آنها به دلیل شرایط جوی جنگلهای آمریکای جنوبی و مرکزی ذرات مرطوب خاک را هم میبلعند که این امر به تسهیل هضم غذا کمک میکند. در فصل فعالیت تولیدمثلی ، مادهها در آشیانه میمانند و روی تخم میخوابند و نرها به دنبال غذا برای آنان میروند. ماکائوها گونههای مختلفی دارند (۱۷ گونه) و متأسفانه اکثر آنها در معرض خطر انقراض قرار دارند. از آنجایی که این پرندگان بسیار جذاب و دوست داشتنی هستند عدهای برای فروش آنان به مردم با تلهگذاری بصورت غیرقانونی این پرندگان را به دام میاندازند که این امر در کنار تخریب زیستگاه طبیعی این پرندگان از عوامل به خطر انداختن نسل ماکائوها به شمار میرود. از میان گونههای متنوع ماکائوها ، نوع Hyacinth ، پیشانی(سر) قرمز و گردن آبی از دیگر گونهها بیشتر در معرض خطر هستند. ظاهراً نسل برخی گونهها نظیر Spix’s macaw را هم متأسفانه باید منقرض شده دانست
درباره پرندگان
پرندگان نوع تكامل يافته خزندگان فلس داري هستند كه در حدود 180 ميليون سال پيش مي زيستند . پرندگان به گروه هاي: 1- گنجشك سانان 2- داركوبان 3- طوطيان - پرندگان شكاري 5- اردكيان و دراز پايان تقسيم مي شوند.
انواع جفت گیری در پرندگان
آواز پرندگان
پرنده ها در هر محیطی که باشند، صدای آنها به گوش می رسد. آنها آواز خود را طوری تغییر می دهند که در محیط زندگیشان به خوبی شنیده شود. آواز یک پرنده میزان قدرت، سلامت و هوشیاری او را نشان می دهد، چون خواندن به انرژی نیاز دارد. تنها پرندگان قوی می توانند آوازی بلند و مداوم بخوانند و در عین حال مراقب باشند که طعمه درندگان نشوند. به نظر می رسد که بلندترین آواز جهان پرندگان متعلق به مرغ شاخه نشین ( Superb Lyrebird ) باشد. آواز بوتیمار هم یکی از بلندترین آوازهاست. علاوه بر این صدای بوتیمار تا فاصله زیادی از محل سکونت او شنیده می شود. بوتیمار شب و روز آواز می خواند به این امید که یک ماده به قلمرو او بیاید.
مطالعه روی گونهای از طوطی بومی منطقه نیوزیلند نشان میدهد مهارت عجیب این پرنده در باز کردن قفل ظرفهای غذا اتفاقی نیست بلکه این طوطی با دقت و حوصله یک شطرنجباز این مراحل را برنامهریزی کرده است.
این طوطی زیبا که بومی منطقه نیوزیلند است شهرتش را مدیون مهارت عجیبی است که در باز کردن انواع قفلهای ساده و سرقت مواد غذایی دارد. مطالعات نشان میدهند حتی قفلهای به مراتب پیچیدهتر هم نمیتوانند این پرنده زیرک را از رسیدن به غذای مورد نظرش بازدارند. به گزارش نیوساینتیست، هیرومیتسو میاتا از دانشگاه کیوتو در ژاپن آزمونهایی را انجام داده که نشان میدهد این طوطیها قادرند برای بازکردن انواع قفلها برنامهریزی کنند و مرحلهبهمرحله پیش بروند. در اولین مرحله طوطی توانست ظرف غذایی را که با سه قفل ساده چفت شده بود، باز کند. میاتا آزمون مرحله دوم را پیچیدهتر انتخاب کرد. در این مرحله دو قفل که یکی دیگری را پوشانده بود برای ظرف غذا استفاده شدند. طوطی میبایست چفت اول را باز کند، کنار بزند و قفل دوم را بازکند. این مرحله زمانبر بود اما در نهایت طوطی میتوانست به غذای مورد علاقهاش برسد. (میتوانید این ویدئوی فوقالعاده را اینجا تماشا کنید یا منتظر باشید تا این ویدیو با فرمت mp4 در ادامه بارگذاری شود). تکرار این مراحل نشان داد اگر پیش از بستن قفلها امکان تماشا و بررسی آنها به طوطی داده شود، این پرنده به زمان کوتاهتری برای باز کردن قفلها نیاز خواهد داشت. این مطالعه نشان میدهد پرندگان هم میتوانند برای حل یک مسئله برنامهریزی کنند و قدمبهقدم پیش بروند. قبل از اين تصور میشد كه این موفقیتها اتفاقی هستند. درباره وبلاگ به وبلاگ ما خوش آمدید آخرین مطالب آرشيو وبلاگ پيوندها
نويسندگان |